Tapahtumat

 

LOPPUKESÄN VILLIVIHANNEKSET RAVINNOKSI JA ROHTOKASVIT ITSEHOIDOKSI

 

Tule oppimaan luonnon voimaruoista ja kuinka käyttää kotiapteekin rohtotuotteita talvellakin

Minikurssi Bio-Shop Ikinuoressa lauantaina 25.8 klo 12-16

 

Villivihannekset ovat trendikkäitä. Toki ihmiskunta on käyttänyt niitä koko olemassaolonsa ajan ravintona eri kulttuureissa. Niiden ravintoarvot ovat moninkertaisia verrattuna viljeltyihin ja jalostettuihin kasveihin. Luonnonlääkekasveja on käytetty aina ja ne parantavat meitä myös tulevaisuudessa. Joidenkin kasvien kohdalla voi noudattaa lääkäri Paracelsuksen ohjetta – pieni määrä on lääkkeeksi - suuri määrä myrkkyä. Syötävät kukat ovat terveellistä voimaruokaa. Tiibetissä on tunnettu kukkapaasto ja silloin syödään pelkästään kukkia pitämään yllä terveyttä ja nuoruutta. Villiksiä voi käyttää kaikessa ruuanlaitossa kuten salaateissa, lämpimissä ruuissa, juomissa, leivonnaisissa ja jälkiruuissa.Tällä elokuun kurssilla keskitymme myös juureksiin ja niiden jatkojalostukseen.

 

Villivihannesten kausi alkaa jo huhtikuussa ja kestää myöhäiseen syksyyn.  Emme mene lähiluontoon, vaan kuvien kanssa tutustumme villivihanneksiin ja niiden käyttämiseen. Ne ovat luovaa kokkaamista ja yleensä kerätään mitä lähiluonnosta löytyy. Käymme läpi tavallisimpia villiksiä. Hieman tietoja rohto- ja lääkekasveista, joita on turvallista käyttää. Piharatamo laastariksi tai kamomilla rauhoittavaksi teeksi! Oma osionsa on kukkien käyttö ravintona. Muutama varoituksen sana. Kannattaa kerätä ja käyttää vain tuttuja kasveja sekä jättää rauhoitetut ja harvinaiset luontoon. Luonnossa on myös myrkkykasveja – jopa tappavia.

 

Villivihanneksiin tutustuin jo lapsena. Työskentelin legendaarisessa Kasviksessa ja tultiin kysymään lähtisikö joku perustamaan Hyötykasviyhdistystä professori Toivo Rautavaaran kanssa. Sen jälkeen olin mukana perustamassa Maatiainen yhdistystä. Kiinnostus villivihanneksiin ja luonnonlääkekasveihin on vienyt  maailmalle kuten venäläisiin syrjäkyliin, Eestiin, Japaniin, Ruotsiin, Latviaan ja Bulgariaan missä villivihannesperinne on hyvin säilynyt. Myös aika intiaanien parissa opetti syötäviä kasveja.

 

Kurssin vetää Anne Paalo, anne.paalo@kolumbus.fi, 050 5706105. Toimittaja, tietokirjailija, kasvien ja luontaistuotteiden asiantuntija, joka on järjestänyt kasvi- ja luontomatkoja Suomeen ja ulkomaille, pitänyt esitelmiä ja kursseja villivihanneksista. Minikurssin hinta on vain 15 euroa per osallistuja

 

Ilmoittaudu etukäteen, paikkoja on rajoitetusti Bio-Shop Ikinuori, Kielotie 12-14 Tikkurila, Vantaa, 09 8736431 tai Anne 050 5706105, sähköposti: bio-shop@kolumbus.fi

Yrttitee ja kahvitarjoilu ! Tuotteita alennuksella!